Riise sponset av Betsson

Stadig er det store sportsprofiler i Norge som inngår sponsoravtaler med utenlandske bettingselskaper. John Arne Riise er en de og nå raser Norges fotballforbund og Norsk tipping. De setter absolutt ikke pris på at Betsson skal markedsføre seg ved hjelp av den tidligere landslagsspilleren. (Les saken hos VG)

Han er ikke den første som blir sponset av en utenlands spillgigant og vil garantert ikke bli den siste…. Northug, du er glad i et slag poker og har allerede vist at du gjerne er litt kontroversiell i valg av sponsorer, red bull var en god start. Når ser vi deg i Pokerstars trøye? I følge Petter er det ingen fare for at vi kommer til å få se det, han liker å spille poker, men er ikke villig til å inngå en sponsoravtale med et bettingselskap. Han er en mann med prinsipper og meninger han er villig til å stå for, det er alltid bra.

Tidligere i år ble ishockeyspilleren Mats Zuccarallo nektet spill for det norske landslaget etter at han inngikk en avtale med det utenlandske bettingselskapet Unibet. stavhopperen Cathrine Larsåsen fr muligens ikke lov å representere Norge så lenge hun har en sponsoravtale med samme selskap. Om de ikke vil høre på rådene om at de ikke bør samarbeide med den store stygge ulven, så skal de tvinges.

Argumentet er hele tiden det samme: De har tidligere nytt godt av Norsk tipping og det bør de være takknemmelige for. Faktisk bør de være så glade for at Norsk tipping har bidratt at de ALDRI må finne på å nevne eller reklamere for konkurrenter av Norsk tipping. (Og for de som mener at Betsson ikke er en konkurrent av Norsk tipping… om mange nok idrettsutøvere blir sponset av Betsson, så vil de bli det) Og den regelen gjelder resten av livet… avtalen har omtrent samme løpetid som en avtale med djevelen selv.

PR manager hos Betsson sier følgende: Etter at internett har gjort nasjonale spillmonopoler umulig å håndheve, velger stadig flere å spille på nett til bedre oddsvilkår enn hos Norsk Tipping. Vi tror det kun er et tidsspørsmål før Norge gjør som Storbritannia og Danmark, og innfører et lisensregime der alle spillselskaper får konkurrere på like vilkår og deler overskuddet sitt med idretten. Det er derfor naturlig at norske idrettsprofiler velger å samarbeid med flere spillaktører enn kun Norsk Tipping, sier Mellqvist.

Ja, det høres logisk ut, bortsett fra den delen om at Norge vil endre seg da. I Norge har vi lang tradisjon for å mene at vi vet best og alle andre tar feil og det er ingen ting som tyder på at det er annerledes denne gangen.

Vi skulle gjerne hatt et seriøst svar fra regjeringen på HVORFOR de ikke gjør som Danmark og England har gjort og Italia, Frankrike, Nederland, Tyskland, Polen og Latvia er i ferd med å gjøre. Sverige har saken høyt på dagsorden og det er en seriøs diskusjon om temaet. Vi skulle gjerne hørt noe mer utfyllende enn at alle andre enn Norsk tipping er useriøse og vil gjøre oss alle spillegale. Så langt har det eneste utspillet kommet fra Kulturminister Hadia Tajik, hun ment at det var «fornuftig» av regjeringen å sanksjonere mot Mats Zuccarello. Han har jo nytt godt av tippemidler må vite, vi har jo tross alt hele 41 ishaller i Norge. Til sammenligning har Sverige 327 haller.

Hallén er klar på at enkelte tenker mer på egen lommebok, noe som vi egentlig har forståelse for. Riise er 32 år gammel og sportslig har han neppe mange årene igjen, at han føler at han må finne på NOE for å tjene penger er forståelig. Dessuten som hans mor sier har han gitt mer tilbake enn han har fått fra Norsk tipping, men det er kanskje slik at dersom du har sparket fotball på en bane hvor Norsk tipping har bidratt, så står du i gjeld til de… resten av livet?

Som Fotballpresident hadde Hallèn i fjor 872.806 kroner i lønn i 2011 pluss dekket pensjonskostnader på 56.464 kroner og andre ytelser for 39.375 kroner. Resten av styret i fotballforbundet jobber gratis i inntil 100 dager i året. r jo selv sikret seg resten av livet, det finnes vel knapt en sikrere jobb, så at det er lett å kritisere andre som ikke har en like sikker jobb de neste 30 årene.

Som en liten sidenote om hvor gode regjeringen er til å beskytte oss mot utenlandske spillselskaper, kan vi nevne at som eneste land i verden har Norge en lov som skal forhindre bruk av norske bankkort på utenlandske steder med spilltillatelse.

ENESTE land i verden.

Oppdatering: Det internasjonale skiforbundet (FIS) fattet 10/6-13 et vedtak som, dersom de første tolkningene er korrekte, ikke gjør det lovlig for enkelt utøvere som er sponset av et bettingselskap å delta i renn arangert av FIS. Bettingselskaper har dermot lov å sponse hele arrangementer. Det er pr. i dag uvisst hvordan dette vil påvirke utøvere som  Marcus Hellner og Petter Northug, som deltar i poker eventer sponset av Pokerstars.