Online poker – historie

I dag finnes det er rekke steder man kan spille poker online, men slik har det ikke alltid vært… det begynte først i 1998. Planet poker var det første stedet som åpnet for poker med penger online, det skjedde 1 januar 1998 og det første bordet som ble spilt, var texas hold’em 3/6$

Til å begynne med var det få spillere og det var kun i korte perioder det faktisk var noen som spilte, men etter hvert som fler og fler oppdaget muligheten til å spille online, økte antall spillere. I løpet av februar opplevde man for første gang at et pokerbord som bl startet om kvelden, var i kontinuerlig aktivitet helt til neste kveld.

I Juni hadde Planet Poker fått bygget opp en solid gruppe brukere og de begynte å tilby flere bord og flere former for poker. Internett var fortsatt i sin spede barndom, de fleste satt med modem og forbindelse som i beste fall kunne kalles ustabil og alt av software måtte lages fra scratch, siden dette var pionerarbeide. Softwaren skule vise seg å være en akilles hæl, det var ganske enkelt ikke kapasitet for alle som ønsket å spille, så når paradise poker i 1999 lanserte sin poker, lå Planet poker nede.

Skjebnen (?) gjorde at nettsidene til Planet poker var nede nesten hele den første uken Paradise poker var online. Når Planet Poker endelig kom opp med en fungerende software, hadde Paradise Poker fått et stort forsprang og kunne skryte på seg opp mot 700 samtidige spillere når besøket var på topp, mot Planet sine 400. På topp nådde Poker Planet 1200 samtidige spillere, men det var først langt senere og på det tidspunktet tippet andre poker steder opp mot 100.000 spillere….

Det forhindret ikke at Planet Poker var kjent som det vennlige pokerstedet, stedet hvor man kunne slappe av med et slag poker og treffe andre kjente. For ingen andre pokersider, hverken før eller siden har formodentlig hatt en like lojal brukerbase.

Planet poker greide aldri å nå igjen Paradise poker og når de endelig greide å lansere en fullstendig ny software, noe som skjedd først i 2004, var det for sent. Partypoker hadde tatt en soleklar ledelse og en rekke andre nye poker nettsteder hadde skjøvet også Paradise poker ned på listen over de største.

I september 2006 endret det hele seg når det i USA ble vedtatt et sett med regler som regulerte online pengespill for USA. Planet poker hadde på det tidspunktet opp mot 750.000 registrerte spillere, men valgte å legge ned den delen som omfattet spill med ekte penger og kun tilby spill med lekepenger.

Det gjør de fortsatt, man må registrere seg for å spille, men de tilbyr fortsatt et bredt og variert utvalg pokerspill for de som ønsker å spille poker uten noen mulighet til å tape så mye som en krone. Vanligvis, når det spilles om lekepenger, er det mengder med spillere som ikke bryr seg om som bare… leker… der skiller planet poker seg ut i mengden.

I forhold til andre nettsteder som tilbyr poker med lekepenger, spilles det seriøs poker på Planet Poker og nettstedet anbefales for alle som ønsker å lære mer om pokerspill uten å måtte spille om penger. Paradise poker har blitt kjøpt og solgt og benytters eg i dag av en helt annen software enn den gang, i 2007 ble all paradise poker software lagt ned og man gikk over på sportingbet sin software.

Samme selskap tilbyr en rekke odds spill og casinospill, det eneste som er igjen av paradise poker i dag, er navnet. I dag eies Paradise poker av William Hill og er en del av Sportingbet familien. Nettsiden er forøvrig re-direktet til sportingbet sin nettside.